Miért logikus hely az eladásra az online piactér kézműveseknek?

online piactér kézműveseknek

Az utóbbi évtizedben egyre több tevékenységünk költözik át ideiglenesen vagy hibrid módon az online térbe. Miért lenne ez másképp a kézműves termékek vásárlásával? Jó pár éve létezik már online piactér kézműveseknek is, mégis sokan tartanak ettől az eladási formától.

Előnyök az online piactéren

Noha a vásározás reméljük, sosem megy ki a divatból, hiszen szívmelengető közösségi élmény, vannak hátrányai is. Ha online piactér segítségével nyitsz boltot, nem kell folyton vásározni. Az eladások akkor is pörögnek, amikor például alkotsz. Megválogathatod, milyen vásárokra jársz. Az offline és online piactéren egyszerre való részvétel segít, hogy akár egy világjárvány idején is biztos legyen a jövedelmed.

Az internetes vásártereken több emberhez eljuthatsz, hiszen több ember jár az online világban, mint a kisebb vásárokon. Más alkotók által hozott vásárlók is könnyebben elcsábulhatnak a te termékeid felé.

Amíg nincs saját weboldalad, addig bölcs döntés a kézműveseknek online piactereken megjelenni. Nem kell a kártyás fizetési rendszerrel sem foglalkoznod, hiszen jól bevált fizetőrendszer áll rendelkezésedre.

Miért nem kell félnie az online piactéren a kézműveseknek?

Felmerülhetnek ugyanakkor aggályok is, amelyek miatt kicsit viszolyognak a művészek a netkeresekedelmtől.

Nem lehet például megtapizni a termékeket, amely sok vásárlónál fontos döntéshozatali szempont. Ugyanakkor jó minőségű fotókkal még vonzóbb is lehet egy termék, mint a standon elveszve a többi közt.

Hiányozhat az offline piactér személyessége is: a pozitív visszajelzések, beszélgetések. Természetesen bármikor becsomaglohatsz így is, hogy személyesen megjelenj, de fontos hogy tudd: az online pozitív értékelések nagyon sok új vásárlót irányíthatnak hozzád.

Annyit foglalkozol az oldalad promóciójával, amennyit szeretnél, de ha épp te nem csinálod, mi még mindig itt vagyunk.

Reméljük, eloszlattuk a kételyeidet és hamarosan kézműves alkotóink között örülhetünk neked!