5 érv, miért érdemes online kézműves piac segítségével árulnod

kezmuves piac vasarlo

Az utóbbi években sok-sok tevékenységünk váltott át az online térbe. Fogat mosni még nem tudunk ugyan applikáció segítségével, de sok minden könnyebb – vagy éppen csak más – lett. A legtöbb dizájn alkotó számára a közönséggel való találkozás igazán feltöltő, ezért szerintünk a kézműves vásárok létjogosultsága soha nem fog megszűnni. Ugyanakkor változékony időket élünk, ezért érdemes megfontolni, milyen egyéb csatornákat találunk, amely segítségével másképpen is találkozhatunk a vásárlókkal. Egy online kézműves piac hatalmas segítséget jelenthet vásárlóknak és eladóknak egyaránt – mutatjuk is, hogy miért.

Mit adhat egy online kézműves piac, amit egy offline vásár nem?

  • Bárhol, bármikor vásárolhatnak tőled, ezért nem vagy kitéve a lezárásoknak. Se az esőnapnak. Se a betegségednek. Online akkor is el tudsz adni, ha éppen egyáltalán nem vágysz emberek közé, ha jó kicsit elbújni és csak alkotni. Sőt! Akkor is, amikor éppen a valóságban piacozol.
  • Azokhoz is elérsz, akik nem járnak vásárokba. Mert éppen nem kedvelik a tömeget, félnek a vírusoktól, nem megfelelő az időjárás vagy az időpont. Róluk lemondanál mint potenciális vásárló? Ugye, hogy nem? Egy 0-24 működő online kézműves piac segítségével akár a virrasztó kismamákat, akár az elfoglalt cégvezetőket is behúzhatod a vevőid közé.
  • A vásárlóid számára láthatók a korábbi eladásaid is, nem csak az éppen aktuális készlet, így rendeléseket is felvehetsz. Sőt, mivel egyedi termék, te határozod meg, hogy teszel-e rá százalékot, esetleg megbeszélitek, hogy cserébe támogat valakit valamilyen összeggel. Nagyobb rugalmasságot ad a készletben is, hiszen pontosan látod, melyek azok a termékek, amelyekre nagy a kereslet.
  • Nem vagy kitéve a közösségi oldalaknak, egy esetleges leállás esetén is elérhető a boltod. Ha eddig főképp a közösségi média platformokat használtad eladásra, biztosan szembesültél a legutóbbi Facebook-leállásra. Mindannyiunk számára intő jel volt, hogy más területen is kapcsolódjunk ezután a közönségünkkel.
  • Nem neked kell kialakítani a kereteket, bankkártyás fizetést. Egy teljesen felszerelt online kézműves piac, egy működő platform áll rendelkezésedre. Nem kell webdizájnert, grafikust, szövegírót, informatikust foglalkoztatnod, sem azzá átképezned magad. Elég, ha regisztrálsz, és feltöltöd a jó minőségű fotóidat, már kész is vagy a kipakolással.

Reméljük, meghoztuk a kedved! Ha még kérdéseid lennének, keress minket bátran!