A Jót Venni Jó Működése

Aukciók

A Jót Venni Jó portálon meghirdetett aukciókat a legnagylelkűbb vásárló nyeri: az veheti meg a terméket, aki az alkotó által megadott áron felül a legtöbb adományt ajánlja fel jótékony célra. Licitáláskor a vásárló választhatja ki a kedvezményezett szervezeteket, vagy gyűjtéseket.

Azonnali áras értékesítések

Nem csak aukciós értékesítés folyik nálunk, viszont az árat mindig a vevő határozza meg. Ha a vásárló többet ad a termékért, mint az alkotó által megadott összeg, a többletet jótékony célokra fordíthatja.

Az alkotó jutalma

A sikeres adománygyűjtés elismeréseként az alkotó az általa megadott áron felül az adományból is jutalékot kap, ami a kialakult vételárat növeli. Így mindenki jól jár.

Az alkotó felajánlása

Nem csak a vásárló lehet nagylelkű. Az alkotó az termék árának egy részét eleve felajánlhatja adományként. Ilyenkor az alkotói ár kisebb, mint a minimális eladási ár, a különség pedig ugyanúgy jótékony célra fordítható, mint a vevő felajánlása.

Jót Venni Jó - Hogyan vásárolhatsz

Aukció esetén az alkotó meghatározza:

  • az alkotói árat: ez a minimális vételár, amit eladáskor az alkotó kap.

  • a nyitóárat: ez a termék normál piaci ára. Ha magasabb az alkotói árnál, akkor a különbözet az alkotó felajánlása.

Licitáláskor a vásárló a licit összegének az alkotói áron felüli részét az általa válaszott célok között tetszőlegesen eloszthatja. Az aukciót a meghirdetett záráskor a legmagasabb licit, azaz a legbőkezűbb adakozó nyeri. Az alkotói áron felül az alkotó az adományból is jutalékot kap, a támogatott célok pedig adományként kapják a felajánlott összegeket.

Egy termékre egyszerre is futhat aukciós és azonnali áras értékesítés. Ha az aukció közben azonnali áras értékesítés történik, vagy a licitálás eléri az azonnali árat, az aukció rögtön lezárul.

Azonnali áras eladás esetén az alkotó meghatározza:

  • az alkotói árat: ez a minimális vételár, amit eladáskor az alkotó kap.

  • az azonnali árat: a termék ezen az áron azonnal megvásárolható. Az azonnali ár legalább 10% alkotói felajánlást tartlamaz.

Vásárláskor a vevő adja meg a vásárlás összegét, amely legalább annyi, mint az azonnali ár. A végösszeg alkotói áron felüli részét a vevő az általa válaszott célok között tetszőlegesen eloszthatja. Az alkotói áron felül az alkotó az adományból is jutalékot kap, a támogatott célok pedig adományként kapják a felajánlott összegeket.

Egy termékre egyszerre is futhat aukciós és azonnali áras értékesítés. Ha az aukció közben azonnali áras értékesítés történik, vagy a licitálás eléri az azonnali árat, az aukció rögtön lezárul.

Célzott eladás esetén az vásárláskor támogatandó cél nem választható, az adomány egy előre kiválasztott célra fordítódik. Az eladás módja egyaránt lehet aukció vagy azonnali áras.

Célzott eladás esetén nincs alkotói jutalom.

A szervezetknek lehetősége van arra, hogy saját céljaikra, a saját maguk által felajánlott termékeket kínálják fel eladásra. Az eladás módja lehet aukciós vagy azonnali áras is.

A támogatandó cél rögzített (célzott eladás), és a teljes összeget adományként kapja a szervezet.

A portálon megjelenő jótékony célokat, azaz szervezeteket vagy gyűjtéseket a látogatók közvetlenül, vagyis termék megvásárlása nélkül is támogathatják. Ilyenkor a teljes összeg adományként a szervezethez kerül.